A Guide for the Table

English

Útmutató az étkezés illemtanához

Érezted már magad kellemetlenül az asztalnál, mert a megszokottnál több, akár ismeretlen alakú evőeszközzel találtad szembe magad? Aggódtál már amiatt, hogyan fogsz “megküzdeni” egy különleges fogással?

Az asztalterítés és az étkezés alapvető szabályaival rendre tisztában vagyunk és alkalmazzuk is azokat a hétköznapokon. Az étkezés illemtanának mélyebb megismerése után legközelebb már akkor sem kell izgulnod, ha meghívást kapsz egy elegáns étterembe, gálavacsorára. Ez a tudás hasznos lehet akkor is, ha az otthonodban fogadsz vendégeket egy-egy különleges esemény, ünnep alkalmából.

Ebben a menüben összegyűjtöttem és rendszereztem mit és hogyan illik egy elegáns asztalnál, hogy legközelebb bátran és magabiztosan foghass neki bármilyen kifinomult étel felfedezésének. Remélem hasznosnak találod majd ezt az útmutatót!

Felhasznált irodalom: Suzanne von Drachenfels: The Art Of The Table, Simon & Schuster kiadó 2013. 

.

.

.

If you are a mere mortal like me, at some point in your life you will, or likely already have experienced the jitters over unknowingly committing a fine-dining faux pas.

Well, restaurant anxiety stops right here! This page of My Chest of Wonders is dedicated to be the antidote – a resource for your dining needs, a reference for entertaining, a primer to cover what you always wanted (or needed) to know about tableware.

I’ve gathered timeless information on how to properly serve and enjoy a carefully prepared meal so you’ll never question your dining savvy again: here’s to raising our hosting and guesting manners together!

The information provided in this guide is based primarily on The Art Of The Table (2013.) written by Suzanne von Drachenfels, published by Simon & Schuster.